Isnin, 16 September 2019

Isnin, September 16, 2019

Program Forex Affiliate Terbaik Di Malaysia Ketika Ini Daftar Di Sini

XM.com, sebuah broker antarabangsa yang sangat popular di kalangan pedagang Forex (forex traders), juga muncul sebagai yang sangat popular dengan dengan program forex affiliate di dunia.

XM affiliate sangat mudah dimulakan sebagai perniagaan sampingan di kalangan pengemar 'make money online' antara yang terbaik yang dapat menawarkan ganjaran yang berterusan tinggi, dengan reputasi yang baik dan tidak pernah gagal membuat pembayaran komisyen kepada ahli affiliatenya.

Walaupun sudah ramai orang yang mendapat ganjaran yang besar di kalangan orang-orang yang sudah memulakan program affiliate bersama XM, ruangan untuk bermula dan menjana pendapatan online dengan program ini masih terbuka luas kerana ukuran pasaran sangat besar di kalangan XM. Dijangka saiz pasaran akan berkembang lebih banyak dan besar pada masa akan datang.

Sekiranya anda sedang berdagang Forex, saya mencadangkan agar anda membuat blog percuma seperti dengan blogger.com atau worpress sekarang dan mendaftar sebagai rakan kongsi dengan XM dan memulakan program affiliate sekarang.

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web atau laman utama yang berkaitan dengan Forex, anda boleh mendaftar dengan XM sekarang dan meletakkan pautan atau sepanduk (banner) di website anda. Ia sangat mudah dan anda boleh mendapatkan ganjaran yang tinggi.

Bagi mereka yang tidak berkaitan dengan Forex, mungkin agak sukar, tetapi bagi mereka yang berdagang Forex, saya rasa ini adalah salah satu kaedah yang paling menjanjikan di kalangan afiliasi sedia ada kerana ia adalah ganjaran yang paling mudah dan paling tinggi yang boleh diperolehi. Saya fikir ia adalah satu kehilangan peluang yang besar untuk tidak menyertai program perkongsian XM (XM Partner) ini jika anda sedang berdagang di XM.

Saya fikir program affiliate dengan syarat-syarat seperti XM tidak wujud dengan mana-mana forex platform yang lain di Malaysia setakat ini. Dan anda boleh mula tanpa risiko. Program affiliate XM tidak akan merugikan anda.

Sila ambil masa membaca butiran mengenai XM Affiliate di halaman website  rasmi XM. Saya percaya anda pasti akan yakin dan percaya keunggulan sistem affiliate XM Forex. Ini adalah sistem affiliate yang sangat mudah untuk orang yang berdagang Forex.

Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman perdagangan atau anda berdagang dengan syarikat lain, anda sebenarnya boleh membuat akaun di XM dan cuba mempelajarinya perlahan-lahan.

Juga, apabila membuka akaun untuk perdagangan, pastikan untuk screen shoot. Anda boleh gunakan semua gambar-gambar tersebut di blog anda untuk memperkenalkan XM forex kepada rakan-rakan anda.

Semua maklumat dan gambar-gambar tersebut boleh menjadi kandungan blog promosi XM Affiliate anda.

Dengan cara ini, jika anda membuka akaun sebenar dengan XM, anda boleh mendapatkan USD30 sebagai modal permulaan yang boleh anda gunakan untuk urus niaga walaupun anda tidak mendepositkannya.

Dengan kata lain, anda boleh mengumpul dokumen asal prosedur pembukaan akaun secara percuma, dan anda sebenarnya boleh mempelajari tatacara perdagangan di XM. Sudah tentu, jika anda membuat keuntungan pada perdagangan ini, anda boleh mengeluarkannya sebagai wang tunai.

Selain itu, jika anda mendepositkan wang ke dalam akaun dagangan, anda akan menerima bonus jumlah yang sama seperti deposit. Ini tentunya tawaran yang sangat baik dan tidak seperti platform forex yang lain di luar sana.

Jadi bagaimana sekarang?

Tidakkah anda fikir ia adalah satu keadaan yang menarik untuk pedagang?

Jika anda tidak mahir dalam forex trading, peluang terbuka luas menjana pendapatan sebagai XM Affiliate

Jika anda berminat mendaftar sebagai XM Affiliate daftar DI SINI.

Rabu, 4 September 2019

Rabu, September 04, 2019

XM Partner Program - Payment Notification Dari XM Forex Affilliate

Hari ini dapat payment lagi dari XM Forex. Income sebagai affiliate XM dalam 6 hari dah dibayar lagi hari ini. Jumlahnya tidaklah banyak mana pun USD 6.22 atau kalau ditukar ke MYR dapatlah sekitar RM26.16. 

Di bawah adalah screenshoot email notification dari XM hari ini. Email bagi tahu aku yang mereka dah transfer payment.


Kalau setiap minggu dapat jumlah tu kan best, dapat juga sekitar RM100++ sebulan. Bolehlah bayar data internet dan duduk kedai mamak berberapa kali.

Jumlah tidaklah banyak sebab aku pun baru mula mencuba cari duit dengan XM Forex awal tahun nie. Buat duit melalui affiliate program ini perlukan masa. Ini bukan skim cepat kaya.

Ada berberapa teman baru-baru ini berminat nak tahu lebih mengenai XM Forex dan cara buat duit sebagai XM Affiliate.

Lepas bagi sedikit info mereka tertarik dan sign up join. Kalau yang berminat boleh daftar online di sini. Tidak perlu bayar apa-apa pun. Join free jer lepas tu dapat duit.

Nanti ada masa aku update perkembangan mereka.

Macam mana nak dpt duit dengan forex affiliate? Yang pertama, join affiliate program XM Forex. Lepas itu anda akan diberikan link untuk dipromosi.

Kongsikan sahaja link tersebut di mana-mana seperti media sosial, pengiklanan berbayar seperti Google Adwords dan iklan di Facebook.

Jika ada forex trader baru mendaftarkan akaun main forex melalui link tersebut, anda akan di bayar komisyen. Lebih besar nilai trader tu trade di forex, lebih besar jumlah komisyen anda. 

Anda akan dapat komisyen setiap kali trader yang anda refer tersebut trade menggunakan platform trading XM. Tak kisah trader tu untung besar atau rugi besar anda tetap akan di bayar komisyen oleh XM.

Bayangkan jika anda telah refer beratus atau beribu trader ke XM. Bukankan itu side-income yang agak bagus. Mungkin juga anda jadikan kerja sebagai forex affiliate menjadi full-time job anda.

Tugas anda senang jer...promosi link...promosi link dan terus promosi.

Oklah, dah penat type. Tujuan post nie bukanlah nak berkongsi panjang-panjang. Aku cuma rasa teruja (excited) setiap kali terima email notification dari XM.

Kalau berminat nak join..nak cuba test sebagai XM Forex Affiliate daftar di sini.

Rabu, 28 Ogos 2019

Rabu, Ogos 28, 2019

Pendaftaran XM Forex Affiliate Program Di Malaysia

Pendaftaran XM Forex affiliate program di Malaysia. Baru-baru ini ada seorang sahabat tanya, mengapa beliau sering melihat iklan XM Forex di wall FB saya. Mungkin sahabat ini fikir saya adalah forex trader.

Sebenarnya tidak, beliau salah. Dalam forex kita boleh buat duit sampingan atau full-time melalui dua cara iaitu;
a. Sebagai Forex Trader
b. Forex Affiliater (Ini yang saya buat sebab aku belum pakar dalam forex trading)

Dan...saya sudah menjadi XM Partner (Affiliate) sejak berberapa bulan lepas. Setakat ini potensi menjana income online melalui XM Forex agak baik.



Oleh kerana sahabat ini adalah kawan lama, terpaksa sharelah sedikit info mengapa saya sering kongsikan link XM Forex ke FB. Sebenarnya saya bukan forex trader yang bagus, pernah juga trade sekali sekala bila ada masa terluang tetapi belum mahir.

Sebenarnya ramai kawan-kawan yang full-time forex trader tetapi itu reziki mereka sendiri. Mereka sudah banyak belajar dan tahu teknik trading yang menguntungkan.

Baca juga: Cara Buat Duit Online Dengan Affiliate Forex

Bagaimana pula dengan yang tidak mahir trading forex nie? Adakah peluang menjana income dari pasaran forex tertutup buat mereka? Tidak sama sekali, ianya terbuka luas!

Saya buat sedikit research, rupanya XM Forex ada menyediakan peluang menjana income online tanpa trading forex. Caranya senang sahaja, refer seberapa ramai mungkin forex traders ke website XM.com dan jika mereka mendaftarkan akaun untuk trade forex, anda akan dibayar komisen (commissions) dalam USD.

Kelebihan program affiliate (partner) XM ialah anda boleh ada 2nd line. Maksudnya jika ada kawan anda jadi XM partner (affiliate) melalui akaun anda maka anda juga akan dibayar commision oleh XM.

Tak banyak forex affiliate program yang ada sistem seperti itu setakat ini di Malaysia. Pemerhatian saya kuat menyatakan bahawa setakat ini XM Forex adalah yang terbaik dalam program affiliate.

Berbalik kepada cerita tadi, oleh kerana saya tak berapa nak pandai trading forex seperti kawan-kawan yang lain, saya terpaksa ambil peluang XM Affiliate Program (XM Partner) untuk sama-sama dapatkan sedikit side income dari pasaran forex ini.

Setakat ini pendapatan taklah banyak mana, bolehlah lepas untuk bayar data internet dan duduk sembang di kedai mamak. Hampir setiap bulan juga dapat withdraw USD walaupun sedikit dari XM Affiliate Program ini.

Pada masa akan datang saya kongsikan pula bagaimana promote affiliate link XM Forex untuk menarik banyak forex trader mendaftar dengan XM Forex Platform.

Untuk mendaftar sebagai XM Partner (XM Affiliate Program) sila daftar di sini online

Khamis, 27 Jun 2019

Khamis, Jun 27, 2019

Kos Rawatan IVF Di Hospital Kerajaan Seluruh Negara

Kos rawatan IVF hospital kerajaan. Rasanya maklumat ini penting kepada pasangan yang mengalami kesukaran untuk mendapat cahaya mata pertama mereka. Janganlah putus asa kerana masih ada peluang dan kaedah yang boleh dilakukan.


Tahun lepas (2018) dilaporkan seramai 189 dari 976 wanita berjaya hamil menggunakan kaedah rawatan pensenyawaan In Vitro (IVF) di hospital kerajaan. Demikian menurut Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr. Dzulkefly Ahmad.
Hospital-hospital kerajaan yang berkeupayaan menjalankan rawatan IVF di seluruh negara ialah Hospital Sultanah Bahiyah di Kedah, Hospital Kuala Lumpur, Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Likas Sabah dan Hospital Sultanah Nur Zahirah Terengganu.
Untuk maklumat lanjut serta list hospital kerajaan yang menawarkan perkhidmatan rawatan IVF untuk pasangan baca Senarai Hospital Dan Kos Rawatan IVF Hospital Kerajaan.

Rabu, 26 Jun 2019

Rabu, Jun 26, 2019

Cuti Bersalin Swasta Ditambah Sehingga 90 Hari

Cuti bersalin swasta kini dicadangkan untuk ditambah sehingga 90 hari. Ini adalah berita baik kepada golongan yang bekerja dalam sektor swasta.
cuti bersalin swasta 90 hari
Kenyataan ini dibuat baru-baru ini oleh Timbalan Menteri Kementerian Sumber Manusia. Menurut beliau kertas cadangan telah disiapkan dan akan dibentangkan ke parlimen dalam masa yang terdekat ini.

Jika ini diluluskan bermakna selepas ini ibu yang berkerja di sektor swasta boleh memohon cuti bersalin sehingga 90 hari nanti.

Untuk maklumat lanjut ada boleh membaca berita penuh di sini.