(Debat)Gambar-Gambar Lucah Artis Melayu

Sejak akhir-akhir ini kita banyak mendengar mengenai keruntuhan akhlak golongan muda kita di Malaysia. Seorang teman pernah memberitahu aku semasa sesi minum teh tarik bahawa keadaan itu kerana dipengaruhi oleh artis melayu. Aduhh..ini sudah lebih, pasal apa pulak semua ini kerana artis melayu? Aku bertanyakan kembali kepada teman tersebut.

Beliau sambil menghirup teh tariknya menjelaskan bahawa akhlak artis melayu di Malaysia kebelakangan ini begitu rendah sekali. Menurut beliau ada begitu banyak gambar-gambar lucah artis melayu di internet dan ianya senang dijumpai dan dicari. Tapi.. laman web mana satu? Aku terlopong dan kembali bertanyakan beliau. Beliau dengan muka selamba menghirup kopinya sambil mengeleng kepala dan mengatakan aku patut berhenti buat liputan gosip artis jika benda itu pun aku tak tahu mana nak cari.

Sekembali dari sesi minum teh tarik aku terjah masuk bilik dan on modem dan laptop. Tak sabar-sabar nak tengok mana dia laman website yang memuatkan gambar-gambar lucah artis melayu. Aku dah tak sabar nak tengok atas dua sebab. Yang pertama aku nak buktikan kesahihan maklumat tersebut dan, yang kedua nak layan gambar-gambar lucah artis melayu..ahaks..

Cari punya cari memang benar ada begitu banyak gambar tak cukup kain artis melayu kita dalam internet. It makes me think..ape tak cukup kain ke di Malaysia ini or..it is only a fashion trend? Then aku carik lagi... terserempak pulak dengan kisah artis khawin cerai dan seterusnya. Of course there are also so many pictures yang kena super imposed tapi memang banyak juga yang betul.

Aku tak nak beritahu nama artis dan laman website tersebut nanti budak-budak kita pulak nanti terhegeh-hegeh melawat laman website tersebut. Apa pun kita berharap marilah kita sama-sama saling menasihati supaya menjaga penampilan dan tampillah dengan gaya sopan santun.
Load disqus comments

0 ulasan