Sabtu, 23 Mei 2020

Buat Duit Sebagai Forex Trader vs Forex Affiliate

Baru ini ada kawan tanya, mana lebih senang buat duit sebagai forex trader atau forex affiliate? Ehh..susah nak jawap soalan ini. Tapi untuk menjawapnya lebih baik guna pengalaman sendiri betul atau tidak?

Aku termenung sebentar, mengimbas kembali pengalaman sebagai forex trader dan sekarang ini sebagai forex affiliate di XM.COM.

Ada masa boleh baca income report aku sebagai forex affiliate sepanjang PKP. Taklah banyak, tapi jika ada lebih sikit setiap bulan buat bayar bill itu ini kira baik juga bukan.

Income dalam US Dollar minggu ini tidak banyak mana. Ada screenshoot kat bawah tu.
Buat duit dengan XM Forex Affiliate

Aku jawab dengan dia... macam nie cakaplah. Kalau kamu mahir trade, mempunyai sifu yang bagus dan berpengalaman, informasi yang terkini dan tepat sebenarnya trade forex ini untung lebih banyak dan cepat.

Pernah juga jadi trader forex dulu, tiada pengalaman, tiada sifu, dengan kemahiran analisis pasaran yang terhad. Pendek kata tiada 'coach' teknik trading, main hentam sendiri di rumah. Pernah untung dan pernah rugi.

Menyedari kelemahan diri dalam bidang trading, dan kemalasan melampau untuk belajar memperbaiki kemahiran atau skills saya 'quit' jadi forex trader.

Soalan seterusnya selepas quit ialah, sampai sana sahaja ke kerjaya forex aku? Fikir punya fikir, since aku tahu sedikit dalam bidang online marketing, cuba buat duit sebagai affiliate forex pula. Skill dalam online marketing nie boleh belajar. 

Promote guna Instagram, Blog, FB, video youtube... dan banyak cara lagi.

Kerjanya senang jer...promote link forex affiliate dan kalau ada trader baru jadi ahli dan trade aku dapat sedikit commission. Lebih ramai aku refer, commision bertambah lebih sedikit.

Nampak seperti senang bukan? Tidak senang juga. Tapi sekurang-kurangnya untuk insan tidak berbakat dalam trading forex dapatlah juga merasa duit dari business forex nie, walaupun tidak selumayan trader forex yang berkemahiran tinggi.

Sekurang-kurangnya kini setiap bulan dah boleh withdraw sedikit duit commision dari forex. 

Sebenarnya ada dua cara buat duit dengan forex. Anda boleh pilih salah satu atau buat kedua-duanya iaitu sebagai forex trader dan juga sebagai forex affiliate.

Baiklah, itu sahaja perkongsian kali ini. Kalau berminat buat duit dengan forex affiliate boleh DAFTAR SINI.
SUMBER / LINK PENTING FOREX TRADER

Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk forex trader

Tiada ulasan:

Catat Komen

Note: Jika maklumat ini berguna sila share dalam FACEBOOK anda atau GOOGLE+ anda. Terima Kasih