Memaparkan catatan dengan label Belajar Forex. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Belajar Forex. Papar semua catatan

Jumaat, 13 November 2020

Jumaat, November 13, 2020

XM Forex Affiliate Adalah Yang Terbaik Di Malaysia

XM Forex Affiliate mengapa ianya adalah yang terbaik di Malaysia? Berberapa hari lepas ada seorang teman tanya soalan itu melalui FB messege. Sebenarnya sebelum ini pun sudah ada yang tanyak. Sejak dua menjak ini usaha promote link affiliate XM Forex agak banyak maka banyaklah juga soalan yang sama diterima mengenai topik ini.

Untuk jawap satu-satu mungkin agak sulit, terpaksalah ambil keputusan jawab melalui blog post ini. Selepas ini jika ada bertanya aku refer sahaja sini, bagi link sahaja sendiri bacalah yer. Jangan malas membaca untuk tambah pengetahuan.

Sebenarnya jawapannya boleh juga anda baca terus di website rasmi XM Forex Affiliate

Apa yang aku beritahu di sini sebenarnya hanyalah ulangan kepada apa yang tertulis di page rasmi XM. So boleh baca di sini atau jika mahu yakin dengan kesahihan apa yang aku tulis di sini boleh rujuk ke page di link kat atas tu.

Balik kepada topik tadi. Mengapa XM Affiliate Program adalah yang terbaik?

a. XM Affiliate Program membayar sehingga $10 per lot dari mana-mana client (forex trader) yang anda refer / perkenalkan kepada XM. Ini bermakna semakin banyak client anda refer atau perkenalkan semakin banyak commision yang akan anda nikmati.Jarang ada forex platform lain yang bayar banyak itu setakat ini.

b. Tiada limit commision untuk setiap client yang anda perkenalkan. Ini bermakna semakin banyak client itu trade, semakin banyak commision anda. Tiada limit atau tidak terhad.

c. Real-Time reporting. Anda akan dapat memantau perkembangan akaun affiliate anda sepanjang masa. Laporan mengenai client baru dan commision forex trading yang client-client anda buat akan akan dikemaskini terus ke dashboard affiliate akaun anda.

d. Menerima unlimited 10% commision dari sub-affiliate anda. Sebagai XM Affiliate anda boleh perkenalkan XM Affiliate program kepada sesiapa sahaja. Link untuk tujuan tersebut ada di dashboard akaun anda nanti. Boleh guna link itu untuk promote XM affiliate kepada kawan-kawan atau orang ramai. Jika mereka mendaftar sebagai XM Affiliate dan mula menjana income, anda akan menerima 10% dari setiap earning mereka. Ini adalah yang terbaik mengenai XM Affiliate Program. Agak rugi jika tidak memanfaatkan peluang tersebut.

Sebenarnya ada banyak lagi seperti ada masa-masa tertentu XM akan membuat promosi dan contest untuk para client mereka. XM juga menyediakan pelbagai bahasa di website mereka.

Tetapi apa yang menarik minat saya untuk terus bersama XM Affiliate Program adalah kerana 4 sebab di atas.

Anda boleh ikuti perkembangan XM Affiliate saya melalui blog ini. Dari masa ke semasa saya akan menulis post mengenai pengalaman dan pandangan saya mengenai XM Forex Affiliate Program. Salah satu blog post yang boleh anda baca ialah yang mengenai XM Sub-Affiliate Program

Jika anda berminat sila layari link ini untuk menyertai XM Affiliate Program

Isnin, 26 Oktober 2020

Isnin, Oktober 26, 2020

Make Money With XM Affiliate Program In Malaysia

Make money with XM Affiliate Program in Malaysia. Many probably already heard something about XM Forex, the most popular forex trading platform in Malaysia if not the number one.

Why it is popular? It is because XM has millions of traders and getting paid from them is very easy. In fact one of the easiest. They offer various ways of paying method to their traders and partners (affiliate). That is why I am still with them.

Getting started with XM is very simple, all you need to do is visit their XM official website and register as a trader.

But one thing that you may not aware of is, XM also offering affiliate opportunities or XM Partner to people who are interested to make money online. Not everyone can be a good forex trader. Make money as affiliate with XM is better for me. 

It is not easy but, overtime you will start to see some return from your continuous efforts.

All you have to do it promote the link XM generate for you and start referring traffic to the XM website. If the traffic you refer converts as forex trader using XM platform, you will get paid (commision) on every trade the traders made. 

XM is in fact one of the best in this program.

They offer 2nd tier affiliate (sub-affiliate) program where if you refer new partner. Earning potential is limitless.

That is also the reason why many prefer to become XM partner (affiliate) and make money online. I know a few friends who made full time online income from home as XM Partner.

Just in case you want to try make money online as XM affiliate, you may register to become one at XM Partner (Affiliate) official website.

I did and income is getting better over time as result of my continuous efforts in promoting XM forex using blog, social media and emails blast. 

Below is my weekly income screenshoot for this month. Is is not much really, but I believe on its potential if I don't easily give up.

If you convert it to Malaysian Ringgit (MYR), it can accommodate a few session of teh tarik and roti canai and paying for my internet data.

Well, it is not a get rich scheme. It involved real work and efforts. I just have to continue developing it.

The real key here is DON'T GIVE UP!

OK, enough talking time to get back to work. 

Sabtu, 23 Mei 2020

Sabtu, Mei 23, 2020

Buat Duit Sebagai Forex Trader vs Forex Affiliate

Baru ini ada kawan tanya, mana lebih senang buat duit sebagai forex trader atau forex affiliate? Ehh..susah nak jawap soalan ini. Tapi untuk menjawapnya lebih baik guna pengalaman sendiri betul atau tidak?

Aku termenung sebentar, mengimbas kembali pengalaman sebagai forex trader dan sekarang ini sebagai forex affiliate di XM.COM.

Ada masa boleh baca income report aku sebagai forex affiliate sepanjang PKP. Taklah banyak, tapi jika ada lebih sikit setiap bulan buat bayar bill itu ini kira baik juga bukan.

Income dalam US Dollar minggu ini tidak banyak mana. Ada screenshoot kat bawah tu.
Buat duit dengan XM Forex Affiliate

Aku jawab dengan dia... macam nie cakaplah. Kalau kamu mahir trade, mempunyai sifu yang bagus dan berpengalaman, informasi yang terkini dan tepat sebenarnya trade forex ini untung lebih banyak dan cepat.

Pernah juga jadi trader forex dulu, tiada pengalaman, tiada sifu, dengan kemahiran analisis pasaran yang terhad. Pendek kata tiada 'coach' teknik trading, main hentam sendiri di rumah. Pernah untung dan pernah rugi.

Menyedari kelemahan diri dalam bidang trading, dan kemalasan melampau untuk belajar memperbaiki kemahiran atau skills saya 'quit' jadi forex trader.

Soalan seterusnya selepas quit ialah, sampai sana sahaja ke kerjaya forex aku? Fikir punya fikir, since aku tahu sedikit dalam bidang online marketing, cuba buat duit sebagai affiliate forex pula. Skill dalam online marketing nie boleh belajar. 

Promote guna Instagram, Blog, FB, video youtube... dan banyak cara lagi.

Kerjanya senang jer...promote link forex affiliate dan kalau ada trader baru jadi ahli dan trade aku dapat sedikit commission. Lebih ramai aku refer, commision bertambah lebih sedikit.

Nampak seperti senang bukan? Tidak senang juga. Tapi sekurang-kurangnya untuk insan tidak berbakat dalam trading forex dapatlah juga merasa duit dari business forex nie, walaupun tidak selumayan trader forex yang berkemahiran tinggi.

Sekurang-kurangnya kini setiap bulan dah boleh withdraw sedikit duit commision dari forex. 

Sebenarnya ada dua cara buat duit dengan forex. Anda boleh pilih salah satu atau buat kedua-duanya iaitu sebagai forex trader dan juga sebagai forex affiliate.

Baiklah, itu sahaja perkongsian kali ini. Kalau berminat buat duit dengan forex affiliate boleh DAFTAR SINI.

Khamis, 14 Mei 2020

Khamis, Mei 14, 2020

Income Dari XM Affiliate Program Masa PKP

Selepas berberapa minggu tidak login masuk ke dashboard affiliate XM Forex, hari ini berkesempatan tengok perkembangannya. Sekali buka ada USD 157 dalam itu. 

Income report sebagai affiliate XM Forex

Kalau withdraw bolehlah dapat dalam RM 670 tukaran semasa USD ke MYR. Berberapa bulan ini aku tak ada buat apa-apa pun.

Kalau berminat boleh baca juga perkongsian saya mengenai income dari XM Forex affiliate program.

Income itu hasil commission bila trader yang register XM Forex dari link aku. Tak menyesal jadi affiliate XM sebab dari bulan ke bulan ada nampak duit poket masuk.

Jumlahnya taklah banyak mana, tak boleh kaya pun. Tapi kalau masa-masa PKP nie, masa income tak ada dan dpt RM600 + siapa yang tak seronok, betul tak?

Dengan duit itu nanti bolehlah beli data internet, beli KFC sekali dua dan isi minyak kereta. Kalau nak beli barang keperluan dapur pun rasanya ada juga.

Ok, cari duit sampingan sebagai affiliate forex ini bukan semua orang sesuai. Ada yang bersemangat awal, tak sampai sebulan, masuk ke bulan ke-2 dan angkat tangan tak nak buat dah.

Cari duit ini bukan senang, kadang akan ambil masa juga. Aku pun pada mulanya berbulan tak nampak dollar masuk, lepas tu OK dah. Ada juga sedikit-sedikit, seperti yang dah cakap tadi ini bukan skim cepat kaya. Some serious work and efforts diperlukan.

Baiklah, kalau ada sesiapa berminat nak cuba cari duit sampingan sebagai affiliate forex boleh cuba DAFTAR SINI.

Rabu, 18 September 2019

Rabu, September 18, 2019

XM Affiliate Payment Notification Minggu Ini USD3.56!

Kelmarin dapat notification lagi dari XM.COM yang mereka dan buat payment ke akaun aku. Tidaklah banyak mana USD3+ je tapi oklah untuk orang baru macam aku.

Aku buat benda nie pun baru jer berberapa bulan lepas. Kalau bertahun mungkin banyaklah sikit bayaran nanti.

Benda nie bukan skim cepat kaya. Kalau rajin dan berterusan promote link affiliate untuk menarik lebih ramai new trader berdagang forex dengan XM.COM nanti banyaklah komisyen kelak.

Kuncinya ialah rajin dan berterusan. Non-stop. Boleh promote di FB, Insta, Twitter, blog dan sebagainya. Semua ada akaun di social media kan?

Kalau belum jadi member XM Affiliate boleh daftar dulu kat sini. Tak perlu bayar apa-apa untuk jadi member, XM yang akan bayar anda.

Oklah kat bawah nie screenshoot payment yang dapat baru-baru nie. Untuk pembakar semangat sendiri dan kawan-kawan yang promote XM forex.

Baru ini ramai rakan yang berminat. Mereka dah mula promote refer new trader ke website XM. Kena gaya mereka boleh dapat lebih banyak dari aku. Tak per...itu reziki mereka.

Jika anda berminat nak jadi XM Forex Affiliate daftar jer online di sini.
Rabu, September 18, 2019

3 Pendaftaran Trader Baru XM Forex Minggu Ini

Rasanya sudah lama tak promosi link affiliate XM forex. Yang bestnya walaupun tak buat apa-apa promosi, setiap minggu pasti ada yang mendaftar menjadi trader baru  melalui link affiliate XM.COM saya untuk jadi trader di XM.

Promosi yang telah dibuat dulu nampaknya masih berkesan sehingga kini.

Di bawah aku kongsikan 3 email pemberitahuan dari XM mengenai 3 pendaftaran baru minggu ini.




Tak susah mana pun. Minggu ini jumlah komisyen dari XM agak kurang sedikit berbanding minggu lalu. Tak palah...sedikit-sedikit tak lama lagi ianya akan menjadi bukit hasil jumlah pelanggan terkumpul hasil usaha tanpa henti sepanjang masa.

Yang penting kita sabar dan enjoy dengan prosesnya. Nanti adalah hasilnya kelak. Aku kongsikan screenshoot komisyen minggu ini di bawah nie.



Jika anda berminat nak jadi affiliate XM Forex boleh daftar online di sini.

Isnin, 16 September 2019

Isnin, September 16, 2019

Program Forex Affiliate Terbaik Di Malaysia Ketika Ini Daftar Di Sini

XM.com, sebuah broker forex antarabangsa yang sangat popular di kalangan pedagang Forex (forex traders), juga muncul sebagai antara yang sangat popular dengan dengan program forex affiliate terbaik di Malaysia ketika ini.

Saya ada menulis sedikit perkongsian informasi berbentuk fakta-fakta kelebihan dan mengapa XM Forex Affiliate Program adalah yang terbaik di Malaysia.

Juga perkongsian monthly earning saya sepanjang pengalaman sebagai XM affiliate. 

XM affiliate sangat mudah dimulakan sebagai perniagaan sampingan di kalangan pengemar 'make money online' antara yang terbaik yang dapat menawarkan ganjaran yang berterusan tinggi, dengan reputasi yang baik dan tidak pernah gagal membuat pembayaran komisyen kepada ahli affiliatenya.

Walaupun sudah ramai orang yang mendapat ganjaran yang besar di kalangan orang-orang yang sudah memulakan program affiliate bersama XM, ruangan untuk bermula dan menjana pendapatan online dengan program ini masih terbuka luas kerana ukuran pasaran sangat besar di kalangan XM. 

Dijangka saiz pasaran akan berkembang lebih banyak dan besar pada masa akan datang.

Sekiranya anda sedang berdagang Forex, saya mencadangkan agar anda membuat blog percuma seperti dengan blogger.com atau worpress sekarang dan mendaftar sebagai rakan kongsi dengan XM dan memulakan program affiliate sekarang.

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web atau laman utama yang berkaitan dengan Forex, anda boleh mendaftar dengan XM sekarang dan meletakkan pautan atau sepanduk (banner) di website anda.

Ia sangat mudah dan anda boleh mendapatkan ganjaran yang tinggi. Tetapi suka saya mengingatkan anda bahawa ini bukan skim cepat kaya. Ianya memerlukan dedikasi dan usaha yang berterusan sebelum anda boleh nampak hasilnya.

Bagi mereka yang tidak berkaitan dengan Forex, mungkin agak sukar, tetapi bagi mereka yang berdagang Forex, saya rasa ini adalah salah satu kaedah yang paling menjanjikan di kalangan affiliasi sedia ada kerana ia adalah ganjaran yang paling mudah dan paling tinggi yang boleh diperolehi. 

Anda boleh menjana pendapatan sebagai forex trader (client) dan dalam masa yang sama sebagai XM Affiliate.

Saya fikir ia adalah satu kehilangan peluang yang besar untuk tidak menyertai program perkongsian XM (XM Partner) ini jika anda sedang berdagang di XM.

Program affiliate dengan syarat-syarat seperti XM tidak wujud dengan mana-mana forex platform yang lain di Malaysia setakat ini. Dan anda boleh mula tanpa risiko. Program affiliate XM tidak akan merugikan anda.

Sila ambil masa membaca butiran mengenai XM Affiliate di halaman website  rasmi XM. Saya percaya anda pasti akan yakin dan percaya keunggulan sistem affiliate XM Forex. Ini adalah sistem affiliate yang sangat mudah untuk orang yang berdagang Forex.

Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman perdagangan atau anda berdagang dengan syarikat lain, anda sebenarnya boleh membuat akaun di XM dan cuba mempelajarinya perlahan-lahan.

Juga, apabila membuka akaun untuk perdagangan, pastikan untuk screen shoot. Anda boleh gunakan semua gambar-gambar tersebut di blog anda untuk memperkenalkan XM forex kepada rakan-rakan anda.

Semua maklumat dan gambar-gambar tersebut boleh menjadi kandungan blog promosi XM Affiliate anda.

Dengan cara ini, jika anda membuka akaun sebenar dengan XM, anda boleh mendapatkan USD30 sebagai modal permulaan yang boleh anda gunakan untuk urus niaga walaupun anda tidak mendepositkannya.

Dengan kata lain, anda boleh mengumpul dokumen asal prosedur pembukaan akaun secara percuma, dan anda sebenarnya boleh mempelajari tatacara perdagangan di XM. Sudah tentu, jika anda membuat keuntungan pada perdagangan ini, anda boleh mengeluarkannya sebagai wang tunai.

Selain itu, jika anda mendepositkan wang ke dalam akaun dagangan, anda akan menerima bonus jumlah yang sama seperti deposit. Ini tentunya tawaran yang sangat baik dan tidak seperti platform forex yang lain di luar sana.

Jadi bagaimana sekarang?

Tidakkah anda fikir ia adalah satu keadaan yang menarik untuk pedagang? Jika ianya menarik untuk para forex trader, sudah tentu menarik juga sebagai XM affiliate.

Jika anda tidak mahir dalam forex trading, peluang terbuka luas menjana pendapatan sebagai XM Affiliate

Jika anda berminat mendaftar sebagai XM Affiliate daftar DI SINI.