Memaparkan catatan dengan label Belajar Forex. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Belajar Forex. Papar semua catatan

Sabtu, 23 Mei 2020

Sabtu, Mei 23, 2020

Buat Duit Sebagai Forex Trader vs Forex Affiliate

Baru ini ada kawan tanya, mana lebih senang buat duit sebagai forex trader atau forex affiliate? Ehh..susah nak jawap soalan ini. Tapi untuk menjawapnya lebih baik guna pengalaman sendiri betul atau tidak?

Aku termenung sebentar, mengimbas kembali pengalaman sebagai forex trader dan sekarang ini sebagai forex affiliate di XM.COM.

Ada masa boleh baca income report aku sebagai forex affiliate sepanjang PKP. Taklah banyak, tapi jika ada lebih sikit setiap bulan buat bayar bill itu ini kira baik juga bukan.

Income dalam US Dollar minggu ini tidak banyak mana. Ada screenshoot kat bawah tu.
Buat duit dengan XM Forex Affiliate

Aku jawab dengan dia... macam nie cakaplah. Kalau kamu mahir trade, mempunyai sifu yang bagus dan berpengalaman, informasi yang terkini dan tepat sebenarnya trade forex ini untung lebih banyak dan cepat.

Pernah juga jadi trader forex dulu, tiada pengalaman, tiada sifu, dengan kemahiran analisis pasaran yang terhad. Pendek kata tiada 'coach' teknik trading, main hentam sendiri di rumah. Pernah untung dan pernah rugi.

Menyedari kelemahan diri dalam bidang trading, dan kemalasan melampau untuk belajar memperbaiki kemahiran atau skills saya 'quit' jadi forex trader.

Soalan seterusnya selepas quit ialah, sampai sana sahaja ke kerjaya forex aku? Fikir punya fikir, since aku tahu sedikit dalam bidang online marketing, cuba buat duit sebagai affiliate forex pula. Skill dalam online marketing nie boleh belajar. 

Promote guna Instagram, Blog, FB, video youtube... dan banyak cara lagi.

Kerjanya senang jer...promote link forex affiliate dan kalau ada trader baru jadi ahli dan trade aku dapat sedikit commission. Lebih ramai aku refer, commision bertambah lebih sedikit.

Nampak seperti senang bukan? Tidak senang juga. Tapi sekurang-kurangnya untuk insan tidak berbakat dalam trading forex dapatlah juga merasa duit dari business forex nie, walaupun tidak selumayan trader forex yang berkemahiran tinggi.

Sekurang-kurangnya kini setiap bulan dah boleh withdraw sedikit duit commision dari forex. 

Sebenarnya ada dua cara buat duit dengan forex. Anda boleh pilih salah satu atau buat kedua-duanya iaitu sebagai forex trader dan juga sebagai forex affiliate.

Baiklah, itu sahaja perkongsian kali ini. Kalau berminat buat duit dengan forex affiliate boleh DAFTAR SINI.

Khamis, 14 Mei 2020

Khamis, Mei 14, 2020

Income Dari XM Affiliate Program Masa PKP

Selepas berberapa minggu tidak login masuk ke dashboard affiliate XM Forex, hari ini berkesempatan tengok perkembangannya. Sekali buka ada USD 157 dalam itu. 

Income report sebagai affiliate XM Forex

Kalau withdraw bolehlah dapat dalam RM 670 tukaran semasa USD ke MYR. Berberapa bulan ini aku tak ada buat apa-apa pun.

Kalau berminat boleh baca juga perkongsian saya mengenai income dari XM Forex affiliate program.

Income itu hasil commission bila trader yang register XM Forex dari link aku. Tak menyesal jadi affiliate XM sebab dari bulan ke bulan ada nampak duit poket masuk.

Jumlahnya taklah banyak mana, tak boleh kaya pun. Tapi kalau masa-masa PKP nie, masa income tak ada dan dpt RM600 + siapa yang tak seronok, betul tak?

Dengan duit itu nanti bolehlah beli data internet, beli KFC sekali dua dan isi minyak kereta. Kalau nak beli barang keperluan dapur pun rasanya ada juga.

Ok, cari duit sampingan sebagai affiliate forex ini bukan semua orang sesuai. Ada yang bersemangat awal, tak sampai sebulan, masuk ke bulan ke-2 dan angkat tangan tak nak buat dah.

Cari duit ini bukan senang, kadang akan ambil masa juga. Aku pun pada mulanya berbulan tak nampak dollar masuk, lepas tu OK dah. Ada juga sedikit-sedikit, seperti yang dah cakap tadi ini bukan skim cepat kaya. Some serious work and efforts diperlukan.

Baiklah, kalau ada sesiapa berminat nak cuba cari duit sampingan sebagai affiliate forex boleh cuba DAFTAR SINI.

Rabu, 18 September 2019

Rabu, September 18, 2019

XM Affiliate Payment Notification Minggu Ini USD3.56!

Kelmarin dapat notification lagi dari XM.COM yang mereka dan buat payment ke akaun aku. Tidaklah banyak mana USD3+ je tapi oklah untuk orang baru macam aku.

Aku buat benda nie pun baru jer berberapa bulan lepas. Kalau bertahun mungkin banyaklah sikit bayaran nanti.

Benda nie bukan skim cepat kaya. Kalau rajin dan berterusan promote link affiliate untuk menarik lebih ramai new trader berdagang forex dengan XM.COM nanti banyaklah komisyen kelak.

Kuncinya ialah rajin dan berterusan. Non-stop. Boleh promote di FB, Insta, Twitter, blog dan sebagainya. Semua ada akaun di social media kan?

Kalau belum jadi member XM Affiliate boleh daftar dulu kat sini. Tak perlu bayar apa-apa untuk jadi member, XM yang akan bayar anda.

Oklah kat bawah nie screenshoot payment yang dapat baru-baru nie. Untuk pembakar semangat sendiri dan kawan-kawan yang promote XM forex.

Baru ini ramai rakan yang berminat. Mereka dah mula promote refer new trader ke website XM. Kena gaya mereka boleh dapat lebih banyak dari aku. Tak per...itu reziki mereka.

Jika anda berminat nak jadi XM Forex Affiliate daftar jer online di sini.
Rabu, September 18, 2019

3 Pendaftaran Trader Baru XM Forex Minggu Ini

Rasanya sudah lama tak promosi link affiliate XM forex. Yang bestnya walaupun tak buat apa-apa promosi, setiap minggu pasti ada yang mendaftar menjadi trader baru  melalui link affiliate XM.COM saya untuk jadi trader di XM.

Promosi yang telah dibuat dulu nampaknya masih berkesan sehingga kini.

Di bawah aku kongsikan 3 email pemberitahuan dari XM mengenai 3 pendaftaran baru minggu ini.




Tak susah mana pun. Minggu ini jumlah komisyen dari XM agak kurang sedikit berbanding minggu lalu. Tak palah...sedikit-sedikit tak lama lagi ianya akan menjadi bukit hasil jumlah pelanggan terkumpul hasil usaha tanpa henti sepanjang masa.

Yang penting kita sabar dan enjoy dengan prosesnya. Nanti adalah hasilnya kelak. Aku kongsikan screenshoot komisyen minggu ini di bawah nie.



Jika anda berminat nak jadi affiliate XM Forex boleh daftar online di sini.

Isnin, 16 September 2019

Isnin, September 16, 2019

Program Forex Affiliate Terbaik Di Malaysia Ketika Ini Daftar Di Sini

XM.com, sebuah broker antarabangsa yang sangat popular di kalangan pedagang Forex (forex traders), juga muncul sebagai yang sangat popular dengan dengan program forex affiliate terbaik di Malaysia.

XM affiliate sangat mudah dimulakan sebagai perniagaan sampingan di kalangan pengemar 'make money online' antara yang terbaik yang dapat menawarkan ganjaran yang berterusan tinggi, dengan reputasi yang baik dan tidak pernah gagal membuat pembayaran komisyen kepada ahli affiliatenya.

Walaupun sudah ramai orang yang mendapat ganjaran yang besar di kalangan orang-orang yang sudah memulakan program affiliate bersama XM, ruangan untuk bermula dan menjana pendapatan online dengan program ini masih terbuka luas kerana ukuran pasaran sangat besar di kalangan XM. Dijangka saiz pasaran akan berkembang lebih banyak dan besar pada masa akan datang.

Sekiranya anda sedang berdagang Forex, saya mencadangkan agar anda membuat blog percuma seperti dengan blogger.com atau worpress sekarang dan mendaftar sebagai rakan kongsi dengan XM dan memulakan program affiliate sekarang.

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web atau laman utama yang berkaitan dengan Forex, anda boleh mendaftar dengan XM sekarang dan meletakkan pautan atau sepanduk (banner) di website anda.

Ia sangat mudah dan anda boleh mendapatkan ganjaran yang tinggi.

Bagi mereka yang tidak berkaitan dengan Forex, mungkin agak sukar, tetapi bagi mereka yang berdagang Forex, saya rasa ini adalah salah satu kaedah yang paling menjanjikan di kalangan afiliasi sedia ada kerana ia adalah ganjaran yang paling mudah dan paling tinggi yang boleh diperolehi. Anda boleh menjana pendapatan sebagai forex trader dan dalam masa yang sama sebagai XM Affiliate.

Saya fikir ia adalah satu kehilangan peluang yang besar untuk tidak menyertai program perkongsian XM (XM Partner) ini jika anda sedang berdagang di XM.

Saya fikir program affiliate dengan syarat-syarat seperti XM tidak wujud dengan mana-mana forex platform yang lain di Malaysia setakat ini. Dan anda boleh mula tanpa risiko. Program affiliate XM tidak akan merugikan anda.

Sila ambil masa membaca butiran mengenai XM Affiliate di halaman website  rasmi XM. Saya percaya anda pasti akan yakin dan percaya keunggulan sistem affiliate XM Forex. Ini adalah sistem affiliate yang sangat mudah untuk orang yang berdagang Forex.

Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman perdagangan atau anda berdagang dengan syarikat lain, anda sebenarnya boleh membuat akaun di XM dan cuba mempelajarinya perlahan-lahan.

Juga, apabila membuka akaun untuk perdagangan, pastikan untuk screen shoot. Anda boleh gunakan semua gambar-gambar tersebut di blog anda untuk memperkenalkan XM forex kepada rakan-rakan anda.

Semua maklumat dan gambar-gambar tersebut boleh menjadi kandungan blog promosi XM Affiliate anda.

Dengan cara ini, jika anda membuka akaun sebenar dengan XM, anda boleh mendapatkan USD30 sebagai modal permulaan yang boleh anda gunakan untuk urus niaga walaupun anda tidak mendepositkannya.

Dengan kata lain, anda boleh mengumpul dokumen asal prosedur pembukaan akaun secara percuma, dan anda sebenarnya boleh mempelajari tatacara perdagangan di XM. Sudah tentu, jika anda membuat keuntungan pada perdagangan ini, anda boleh mengeluarkannya sebagai wang tunai.

Selain itu, jika anda mendepositkan wang ke dalam akaun dagangan, anda akan menerima bonus jumlah yang sama seperti deposit. Ini tentunya tawaran yang sangat baik dan tidak seperti platform forex yang lain di luar sana.

Jadi bagaimana sekarang?

Tidakkah anda fikir ia adalah satu keadaan yang menarik untuk pedagang?

Jika anda tidak mahir dalam forex trading, peluang terbuka luas menjana pendapatan sebagai XM Affiliate

Jika anda berminat mendaftar sebagai XM Affiliate daftar DI SINI.

Rabu, 28 Ogos 2019

Rabu, Ogos 28, 2019

Pendaftaran XM Forex Affiliate Program Di Malaysia

Pendaftaran XM Forex affiliate program di Malaysia. Baru-baru ini ada seorang sahabat tanya, mengapa beliau sering melihat iklan XM Forex di wall FB saya. Mungkin sahabat ini fikir saya adalah forex trader.

Sebenarnya tidak, beliau salah. Dalam forex kita boleh buat duit sampingan atau full-time melalui dua cara iaitu;
a. Sebagai Forex Trader
b. Forex Affiliate (Ini yang saya buat sebab aku belum pakar dalam forex trading)

Dan...saya sudah menjadi XM Partner (Affiliate) sejak berberapa bulan lepas. Setakat ini potensi menjana income online melalui XM Forex agak baik. Bolehlah lepas beli teh tarik sekali dua dan bill data internet.

Aku ada tulis perkongsian info income report dari XM Affiliate ini di sini dan sini. Boleh baca kalau berminat atau ada masa.



Oleh kerana sahabat ini adalah kawan lama, terpaksa sharelah sedikit info mengapa saya sering kongsikan link XM Forex ke FB. Sebenarnya saya bukan forex trader yang bagus, pernah juga trade sekali sekala bila ada masa terluang tetapi belum mahir.

Masih sedang dalam proses mendalami skills dan mencari sifu yang baik untuk trade. Kalau main hentam sahaja memang trade akan ke laut.

Sebenarnya ramai kawan-kawan yang full-time forex trader tetapi itu reziki mereka sendiri. Mereka sudah banyak belajar dan tahu teknik trading yang menguntungkan.

Baca juga: Cara Buat Duit Online Dengan Affiliate Forex

Bagaimana pula dengan yang tidak mahir trading forex nie? Adakah peluang menjana income dari pasaran forex tertutup buat mereka? Tidak sama sekali, ianya terbuka luas!

Saya buat sedikit research, rupanya XM Forex ada menyediakan peluang menjana income online tanpa trading forex. Caranya senang sahaja, refer seberapa ramai mungkin forex traders ke website XM.com dan jika mereka mendaftarkan akaun untuk trade forex, anda akan dibayar komisen (commissions) dalam USD.

Kelebihan program affiliate (partner) XM ialah anda boleh ada 2nd line. Maksudnya jika ada kawan anda jadi XM partner (affiliate) melalui akaun anda maka anda juga akan dibayar commision oleh XM.

Tak banyak forex affiliate program yang ada sistem seperti itu setakat ini di Malaysia. Pemerhatian saya kuat menyatakan bahawa setakat ini XM Forex adalah yang terbaik dalam program affiliate.

Berbalik kepada cerita tadi, oleh kerana saya tak berapa nak pandai trading forex seperti kawan-kawan yang lain, saya terpaksa ambil peluang XM Affiliate Program (XM Partner) untuk sama-sama dapatkan sedikit side income dari pasaran forex ini.

Setakat ini pendapatan taklah banyak mana, bolehlah lepas untuk bayar data internet dan duduk sembang di kedai mamak. Hampir setiap bulan juga dapat withdraw USD walaupun sedikit dari XM Affiliate Program ini.
Perkongsian income dari XM Affiliate

Pada masa akan datang saya kongsikan pula bagaimana promote affiliate link XM Forex untuk menarik banyak forex trader mendaftar dengan XM Forex Platform.

Ada banyak cara untuk promote.Setakat ini banyak guna blog dan media sosial. Kalau nak lebih laju boleh guna pengiklanan berbayar di FB.

Untuk mendaftar sebagai XM Partner (XM Affiliate Program) sila daftar di sini online

Khamis, 7 Februari 2019

Khamis, Februari 07, 2019

Group Telegram Forex Malaysia Untuk Forex Trader Di Malaysia

Group Telegram Forex Malaysia. Jika nak signal forex percuma, anda patut join group Telegram forex Malaysia. Anda akan berpeluang untuk menerima signal forex secara percuma dari geng-geng forex trade yang menjadi ahli di group Telegram tersebut.

Anda dipelawa untuk menyertai XM Forex Malaysia Partner Program di mana anda akan berpeluang menjana pendapatan melalui online sebagai XM Affiliates. Daftar di sini
Buat masa ini kami belum dapat memberikan list group Telegram forex Malaysia yang ada di negara ini, kami sedang mengumpul maklumat mengenainya.

Jika anda mengetahui link-link group Telegram forex Malaysia sila kongsikan di bahagian commment di bawah untuk kegunaan dan membantu rakan-rakan trader yang masih baru. Maklumat itu sangatlah penting.

Selain itu terdapat juga seminar-seminar forex percuma yang diadakan di setiap negeri dikendalikan oleh trader-trader yang berpengalaman. Seminar itu adalah percuma. Anda boleh layari Seminar Forex Percuma Malaysia untuk mengetahui venue seminar forex yang terdekat dengan anda.

Jika anda belum mendaftar jadi forex trader anda boleh mendaftar online di sini dan dapatkan bonus percuma sebanyak USD30.

Jika anda tidak berminat untuk menjadi trader tetapi masih ingin jana wang melalui online, XM Forex ada menyediakan program affiliate. Anda hanya perlu refer / promosi link affiliate forex anda dan jika ada trader baru yang mendaftar melalui link anda, XM akan bayar komisen kepada anda.

Untuk mendaftar sebagai affiliate layari XM Forex Affiliate

Ini contoh komisen XM Forex untuk bulan ini. Tak banyak..sedikit-sedikit lama-lama bertambahlah juga tu.

Komisen dibayar dalam USD tukar ke MYR bolehlah lepas untuk bayar internet dan duduk lepak di kedai mamak.

Semoga bermanfaat.