Rabu, 19 Ogos 2020

Rabu, Ogos 19, 2020

Cara Promote Forex Affiliate Link Di Media Sosial (Social Media)

Menghampiri penghujung setiap bulan sudah tentu ada perkembangan baru. Perkembangan positif, menarik dan mengujakan. 

Bulan ini ada buat sedikit percubaan promote forex affiliate link menggunakan platform media sosial. 

Agak rugi jika setiap hari kita guna media sosial tetapi kita tidak gunakannya untuk promote affiliate link forex. 

After all kebanyakan masa kita online di FB, Instagram, Twitter dan Whatsapp bukan. Apa salahnya selit sedikit iklan.

Peluang sudah tersedia, jangan biarkan ianya terbiar begitu sahaja.

Sekarang ini banyak media sosial yang kita guna Facebook, Instagram, Twitter dan banyak lagi. 

Percubaan selama 2 minggu promote di FB adalah sedikit perkembangan positif.

Jumlah trader yang sign up untuk trade di XM Forex meningkat. XM sekarang ini dari masa ke semasa melancarkan promosi-promosi terbaru untuk trader. 

Antara forex platform yang terbesar dan stabil di dunia. 

Tidak susah sebenarnya untuk promote XM forex.

Hasil percubaan menggunakan media sosial earning forex affiliate aku dari XM ada sedikit perkembangan positif. 

Aku belanja screetshoot weekly earning aku di bawah.

Bersemangat untuk mencari duit poket tambahan sebagai forex affiliate? Boleh baca kelebihan-kelebihan sebagai XM Affliliate >> DI SINI.

Kalau nak belajar cara guna social media untuk promote forex affiliate boleh baca artikel terperinci yang dikongsikan oleh AVAPARTNER di https://www.avapartner.com/blog/forex-affiliates/use-social-media-promote-forex-affiliate-links 

Di sana ada penerangan terperinci cara-cara penggunaan media sosial untuk promote forex affiliate link anda dengan berkesan.

Orang Malaysia adalah antara pengguna media sosial yang paling aktif di seluruh dunia. 

Agak rugi jika peluang pasaran yang terbuka luas ini tidak digunakan untuk menjana sedikit wang poket sebagai forex affilliate.

Baiklah, itu sahaja perkongsian kali ini. Semoga ianya bermanfaat kepada sahabat-sahabat yang berminat.

Jumaat, 14 Ogos 2020

Jumaat, Ogos 14, 2020

Cara Berkesan Promote Link XM Forex Affiliate

Good news pagi ini. Sekali check earning XM Affiliate ada pertambahan income USD 18 kelmarin. Hari ini Jumaat so kebanyakan forex traders tidak akan ambil risiko untuk trade. 

Maksudnya earning hanya akan bertambah minggu depan bila traders mula aktif dalam pasaran forex. Tidak mengapalah, kita sabar tunggu mereka kembali trade.

Di bawah ada screenshoot earning terbaru XM Afffiliate aku kelmarin. 

Kalau berminat untuk join jadi affiliate XM boleh baca maklumat lanjut >> DI SINI.

Kali ini nak share sikit cara-cara berkesan untuk promote XM Affiliate. Kalau anda ada masa boleh baca artikel ini untuk tambah ilmu


Penulisnya adalah forex affiliater juga, dan telah menjana passive income sebagai forex affiliate. 

Income itu ada di mana-mana, yang penting kita rajin dan berterusan berkerja untuk meningkatkan kapasiti.

Jana income sebagai affiliate bukanlah skim cepat kaya. Rasanya dan selalu ulang perkataan "bukan skim cepat kaya" ini untuk menyedarkan anda bahawa ini melibatkan 'real work' yang perlu anda buat.

Baiklah, itu sahaja untuk kali ini. Nanti ada masa kita akan update perkembangan terkini di blog ini.

Isnin, 10 Ogos 2020

Isnin, Ogos 10, 2020

Perkembangan Income XM Forex Affiliate Masa PKPP

Income XM forex affiliate sepanjang PKPP. Macam lama tak update blog tempat aku share pengalaman buat duit dengan XM Forex nie. 

Kebelakangan ini ada sibuk sikit settle banyak perkara. Kurang berkelapangan untuk update. Post untuk kali ini pun untuk buat supaya pakcik Google tak lupa dengan blog ini.

Kalau terlalu lama tidak diupdate, nanti diorang lupa pula kewujudan blog ini dan banyak blog post yang jatuh ranking nanti.

Sebenarnya selain promote di Facebook atau laman sosial yang lain, blogging juga banyak membantu perkembangan XM affiliate aku. Ramai dapat new trader sign up dari organik search yang masuk ke blog ini.

Itulah agak penting untuk anda jika promote atau berminat untuk jadi XM Affiliate (Partner) kena ada blog, rajin tulis perkembangan walaupun post ringkas. Banyak membantu dalam jangka masa panjang.

Pelan-pelan kayuh, membina empayar trader seramai yang mungkin.

Jika anda berminat boleh layari web rasmi >> XM Affiliate (Partner).

Di page itu XM Forex ada explain jumlah commision dan promosi untuk para affiliaters mereka. Senang sahaja, isi borang online kat sana dan start promote link affiliate yang diberi.

Nak bagi tahu, ini bukan skim cepat kaya. Anda rajin, pasti ada pulangannya.

Baiklah, nak share sikit income minggu pertama bulan Ogos nie. Taklah banyak, tapi angkanya buat aku semakin bersemangat. Harap-harap meningkat terus sahajalah hendaknya.

Di bawah aku belanja screenshoot income minggu pertama XM Affiliate aku.

Sebelum ini boleh dapat dalam USD 2 hingga USD 5 sahaja seminggu, syukurlah sekarang ini seminggu boleh dah dapat dalam USD 15 biar lambat asalkan nampak ada perubahan.

Bila kita nak usahakan sesuatu jangan tunggu lama. Mulakan dengan langkah pertama, dan jangan berhenti melangkah (berusaha) kelak pasti anda akan nampak hasilnya.

Sama-sama kita kayuh perlahan-lahan. Ini bukan seperti acara lari 100 meter. 

Sabtu, 23 Mei 2020

Sabtu, Mei 23, 2020

Buat Duit Sebagai Forex Trader vs Forex Affiliate

Baru ini ada kawan tanya, mana lebih senang buat duit sebagai forex trader atau forex affiliate? Ehh..susah nak jawap soalan ini. Tapi untuk menjawapnya lebih baik guna pengalaman sendiri betul atau tidak?

Aku termenung sebentar, mengimbas kembali pengalaman sebagai forex trader dan sekarang ini sebagai forex affiliate di XM.COM.

Ada masa boleh baca income report aku sebagai forex affiliate sepanjang PKP. Taklah banyak, tapi jika ada lebih sikit setiap bulan buat bayar bill itu ini kira baik juga bukan.

Income dalam US Dollar minggu ini tidak banyak mana. Ada screenshoot kat bawah tu.
Buat duit dengan XM Forex Affiliate

Aku jawab dengan dia... macam nie cakaplah. Kalau kamu mahir trade, mempunyai sifu yang bagus dan berpengalaman, informasi yang terkini dan tepat sebenarnya trade forex ini untung lebih banyak dan cepat.

Pernah juga jadi trader forex dulu, tiada pengalaman, tiada sifu, dengan kemahiran analisis pasaran yang terhad. Pendek kata tiada 'coach' teknik trading, main hentam sendiri di rumah. Pernah untung dan pernah rugi.

Menyedari kelemahan diri dalam bidang trading, dan kemalasan melampau untuk belajar memperbaiki kemahiran atau skills saya 'quit' jadi forex trader.

Soalan seterusnya selepas quit ialah, sampai sana sahaja ke kerjaya forex aku? Fikir punya fikir, since aku tahu sedikit dalam bidang online marketing, cuba buat duit sebagai affiliate forex pula. Skill dalam online marketing nie boleh belajar. 

Promote guna Instagram, Blog, FB, video youtube... dan banyak cara lagi.

Kerjanya senang jer...promote link forex affiliate dan kalau ada trader baru jadi ahli dan trade aku dapat sedikit commission. Lebih ramai aku refer, commision bertambah lebih sedikit.

Nampak seperti senang bukan? Tidak senang juga. Tapi sekurang-kurangnya untuk insan tidak berbakat dalam trading forex dapatlah juga merasa duit dari business forex nie, walaupun tidak selumayan trader forex yang berkemahiran tinggi.

Sekurang-kurangnya kini setiap bulan dah boleh withdraw sedikit duit commision dari forex. 

Sebenarnya ada dua cara buat duit dengan forex. Anda boleh pilih salah satu atau buat kedua-duanya iaitu sebagai forex trader dan juga sebagai forex affiliate.

Baiklah, itu sahaja perkongsian kali ini. Kalau berminat buat duit dengan forex affiliate boleh DAFTAR SINI.

Khamis, 14 Mei 2020

Khamis, Mei 14, 2020

Income Dari XM Affiliate Program Masa PKP

Selepas berberapa minggu tidak login masuk ke dashboard affiliate XM Forex, hari ini berkesempatan tengok perkembangannya. Sekali buka ada USD 157 dalam itu. 

Income report sebagai affiliate XM Forex

Kalau withdraw bolehlah dapat dalam RM 670 tukaran semasa USD ke MYR. Berberapa bulan ini aku tak ada buat apa-apa pun.

Kalau berminat boleh baca juga perkongsian saya mengenai income dari XM Forex affiliate program.

Income itu hasil commission bila trader yang register XM Forex dari link aku. Tak menyesal jadi affiliate XM sebab dari bulan ke bulan ada nampak duit poket masuk.

Jumlahnya taklah banyak mana, tak boleh kaya pun. Tapi kalau masa-masa PKP nie, masa income tak ada dan dpt RM600 + siapa yang tak seronok, betul tak?

Dengan duit itu nanti bolehlah beli data internet, beli KFC sekali dua dan isi minyak kereta. Kalau nak beli barang keperluan dapur pun rasanya ada juga.

Ok, cari duit sampingan sebagai affiliate forex ini bukan semua orang sesuai. Ada yang bersemangat awal, tak sampai sebulan, masuk ke bulan ke-2 dan angkat tangan tak nak buat dah.

Cari duit ini bukan senang, kadang akan ambil masa juga. Aku pun pada mulanya berbulan tak nampak dollar masuk, lepas tu OK dah. Ada juga sedikit-sedikit, seperti yang dah cakap tadi ini bukan skim cepat kaya. Some serious work and efforts diperlukan.

Baiklah, kalau ada sesiapa berminat nak cuba cari duit sampingan sebagai affiliate forex boleh cuba DAFTAR SINI.